9 Eylül 2013 Pazartesi

Makarna ve mozzarella dolgulu patlıcan




 
 
Aşçılık okulundayken hazırladığım proje ödevindeki menümde olan bir patlıcan yemeği, melanzane'den esinlenerek biraz değişiklik yaptığım reçetem...
 
 
Malzemeler:
 
1 Adet     orta boy bostan patlıcanı
2 Adet     orta boy domates ( soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılmış )
2 Dal       taze soğan ( küçük kesilmiş )
50 gr       bukle makarna ( pişmiş haliyle )
50 gr       mozarella peyniri ( rende veya ince dilimlenmiş )
1 Diş       sarımsak ( ezilmiş )
1 tatlı kaşığı    Domates salçası
tuz
karabiber
 
Yapılışı:
 
Makarnayı tuzlu suda biraz diri kalacak şekilde haşlayın, süzün ve kenarda bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartıp, küp küp kesip bir kaba alın. Soğanları ince ince doğrayın, üzerine serpmek için bir tutam ayırın. Mozarella peynirini ince kesin veya rende oanlardan kullanın. Patlıcanı yuvarlak dilimler halinde kesin, tuz ve karabiber serpin ve zeytinyağıyla yağladığınız tavada iki tarafını da pişirin ve bir kağıt havlu üzerine alın.
 
Sırasıyla başka bir tavaya biraz zeytinyağı dökün ve kızmasını bekleyin, ardından soğanları atın ve çevirin, sonra sarımsağı atın ve çevirin, bunları yakmadan salçayı ekleyin, biraz kokusu çıkınca doğradığınız domatesleri ekleyin ve yüksek ateşte çevirin, tuz ve biberini ekleyin, biraz cızırdayınca içine diri haşladığınız makarnayı da ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin. Sonra en alta patlıcan dilimi üzerine makarnalı karışımı ve üzerine mozarella dilimlerini koyarak kat kat hazırlayın. Sonrasında 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dk daha pişirin ve üzerine taze soğan serperek servis edin.
 
 
 
 
 




1 yorum:

  1. Sevgili Zerencim harika gorunuyor.Eline saglik! Eskilerden Cigdem :)

    YanıtlaSil