15 Eylül 2013 Pazar

Rice balls (pirinç topları)




 

 
Bunu yaptığımda bu kadar lezzetli olacağını ben bile düşünmemiştim. Çok sevdiğim arkadşım Selen Karatay'ın ve canım Alper'in destekleriyle harika bir akşam geçirdik :) şimdi de sizlerle paylaşma vakti :)
 
 
Malzemeler:
 
100 gr                    pirinç
2 çorba kaşığı        toz parmesan peyniri
10 gr                      kuru domates ( kıyılmış)
20 gr                      mısır taneleri ( teneke mısır )
1 dilim                   avokado ( ince bir dilim , çatalla ezilmiş )
1 adet                     marul yaprağı ( kayar suda 40 sn kadar yumuşatıp soğuk suya koyun )
                               susam , tuz, karabiber, su
1 çay kaşığı            pirinç sirkesi ( yoksa koymasanız da olur )
 
Yapılışı:
 
pirinci ( yıkamadan ve süzmeden, çünkü nişastasına ihtiyacımız var )  yaklaşık iki katı kadar suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Hala sıcakken içine parmesan peynirini ekleyin ve karıştırın, parmesan, pirincin birbirine tutunmasını sağlayacak. Biraz ılınması için kenarda bekletin, bu arada avokadonuzu ezin, malzemelerinizin geri kalanını hazırlayın, marul yaprağını kaynar suda 40 sn kadar tutup sonra soğuk suya alın ve ince ince kıyın.. pirinciniz ılınınca içine ezilmiş avokadoyu ve diğer bütün malzemelerinizi ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın, tuzunu, biberini kontol edin. elinizle toplar yapın, yapışmaması için ellerinizi ıslatın, sonra pirinç toplarını susama bulayın. Altına marul yapraklarını koyun, üzerine pirinç toplarınızı ve servis edin. Afiyet olsun :)
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder